Pagina 1 van 7

De nieuwe Mazda 6 - nieuwe foto's p5

Geplaatst: do 02 aug, 2007 3:34 pm
door Snelmer
bron afkomstig van autoweek:

[quote]Mazda geeft er niet zoveel ruchtbaarheid aan, maar op de IAA komt een geheel nieuwe 6 te staan. Geen wonder dat het merk intensief aan het testen is in Death Valley, in de veronderstelling dat daar in de verzengende hitte weinig pottenkijkers zijn. Maar AutoWeek-lezers zijn overal en zodoende kunnen wij u beelden van Mazda Zessen tonen!
We ontvingen de foto’s van Nick Jagt, die op vakantie was in de Verenigde Staten. De auto’s zijn nog flink ingepakt, maar in ieder geval kunnen we zien hoe de voor- en achterlichten van Mazda’s nieuwe troef in het D-segment er ongeveer uit komen te zien. De auto krijgt zoals het nu lijkt scherpe lijnen: het Japanse merk wil de 6 dus nadrukkelijk een sportief imago geven.
De nieuwe 6 komt niet op het platform van de Ford Mondeo te staan, maar op een eigen platform van Mazda. Qua motorisering rekenen we op de bekende viercilinders. Of er ook een MPS-versie komt, is nog onduidelijk. In de Verenigde Staten komt een 3,5-liter V6 beschikbaar, maar wij denken dat die gewoon aan de overkant van de oceaan blijft.
Naar verluidt komt er ook weer vierwielaandrijving beschikbaar en nu niet alleen voor een eventuele MPS-versie: het systeem komt beschikbaar voor het hele gamma. Maar Mazda laat nog weinig los over de nieuwe 6, dus het wachten tot september, als het merk de middenklasser officieel onthult.[/quote]

[img]http://www.autoweek.nl/images/480/9/2fc ... 583499.jpg[/img]
[img]http://www.autoweek.nl/images/480/9/f68 ... 0f7a89.jpg[/img]

ben benieuwd hoe de nwe 6 in z`n totaliteit eruit gaat zien...nog ff een paar maanden wachten

de 3,5l v6 uitvoering beloofd iig heel wat :twisted:

Geplaatst: do 02 aug, 2007 3:44 pm
door barreljan
[quote]De nieuwe 6 komt niet op het platform van de Ford Mondeo te staan, maar op een eigen platform van Mazda[/quote]

Kijk!! Dat is dus goed, hopelijk een echt mazda onderstel weer :D

ben benieuwd, beloofd een hoop, net als de 3,5 liter v6. Sportief imago doet ze ook goed, de oudere modellen van rond '90 - '95 zijn super qua design, maar de nieuwere werden alleen maar duffer.... alsin ford achtig

Geplaatst: do 02 aug, 2007 3:47 pm
door RedHeat
[quote="barreljan"][quote]De nieuwe 6 komt niet op het platform van de Ford Mondeo te staan, maar op een eigen platform van Mazda[/quote]

Kijk!! Dat is dus goed, hopelijk een echt mazda onderstel weer :D

ben benieuwd, beloofd een hoop, net als de 3,5 liter v6. Sportief imago doet ze ook goed, de oudere modellen van rond '90 - '95 zijn super qua design, maar de nieuwere werden alleen maar duffer.... alsin ford achtig[/quote]

Zie tekst: In de Verenigde Staten komt een 3,5-liter V6 beschikbaar, maar wij denken dat die gewoon aan de overkant van de oceaan blijft

Geplaatst: do 02 aug, 2007 3:54 pm
door barreljan
import ?

Geplaatst: do 02 aug, 2007 4:18 pm
door Snelmer
idd mochten ze hier niet verkrijgbaar zijn bij de dealer dan gewoon importeren die handel.

De 3,5l v6 is dus een geheel nieuwe motor die ze ontwikkeld hebben lijkt me? Misschien zien we die in de toekomst ook in de 3 verschijnen.

gelukkig zijn ze iig van het 'burgelijke' imago afgestapt. Ze zullen vast wel weer een paar onderdelen gebruiken van Ford of Mitsubishi, maar dat is altijd al zo geweest, wat elektra betreft.

Geplaatst: do 02 aug, 2007 5:10 pm
door 323FDriver85
[quote="Snelmer"]idd mochten ze hier niet verkrijgbaar zijn bij de dealer dan gewoon importeren die handel.

De 3,5l v6 is dus een geheel nieuwe motor die ze ontwikkeld hebben lijkt me? Misschien zien we die in de toekomst ook in de 3 verschijnen.

gelukkig zijn ze iig van het 'burgelijke' imago afgestapt. Ze zullen vast wel weer een paar onderdelen gebruiken van Ford of Mitsubishi, maar dat is altijd al zo geweest, wat elektra betreft.[/quote]

Ik denk dat het dezelfde motor is die ook in de CX-9 ligt.
En dat zal wel een Ford motor zijn.
Maar het zal wel een mooie auto worden 8-) .
Wat ik ook heb gehoord is dat er een 2.5 4 cil in komt ipv de 2.3 4 cil die er nu in ligt en dat er een diesel in komt te liggen met 170PK 8-) . En voor de rest komt er ook een 1.8 en 2.0 in te liggen maar das niet vreemd.

Geplaatst: vr 03 aug, 2007 12:23 pm
door Wezeltje
Ik hoop dat het onderstel goed is dan. Want je kunt zeggen wat je wilt, ford is daar meester in. (zie de mazda 3/focus).

Geplaatst: di 07 aug, 2007 2:42 pm
door Snelmer
weer wat nieuws over de 6

bron: autoweek

[quote]Mazda toont volgende maand op de autobeurs in Frankfurt de geheel nieuwe 6. Dit is de eerste afbeelding die de Japanners van hun nieuwe middenklasser rondsturen.

Mazda maakt het spannend: de eerste foto die is vrijgegeven van de nieuwe 6 is een afbeelding van de voorzijde. Volgens verwachting is de zijkant een stuk spannender. Volgens de informatie over dit model die ons de afgelopen tijd heeft bereikt, krijgt de auto een sterke coupévorm. Ondanks dat heeft de auto gewoon vier deuren en zitplaatsen.
Verder houdt Mazda zijn kaken stevig op elkaar over het nieuwe model. Zo te zien borduurt het nieuwe model voort op de ontwerplijn die is ingezet bij de Mazda 2. Die noemen de Japanners Kizuna; en moet symbool zijn van ‘emotionele samensmelting tussen mens en machine’. Het kan dus niet anders, of de nieuwe 6 wordt een succes. In het begin van 2008 is het nieuwe model te koop. [/quote]

[img]http://www.autoweek.nl/images/480/5/eed ... 1f22e5.jpg[/img]

Geplaatst: di 07 aug, 2007 3:13 pm
door ranger323
ZO die ziet er vet uit vooral de lichtunits, geweldig zeg :shock:

Geplaatst: do 06 sep, 2007 8:31 pm
door Snelmer
We hadden het net over de 6 in het andere topic, en wat zie ik nu op autoweek?!

[quote]Mazda wilde de nieuwe 6 tot de IAA per se voor de buitenwereld afschermen. Dat is niet gelukt, want hier hebben we de eerste foto’s voor u!
De nieuwe 6 komt als sedan, hatchback en stationwagon op de markt. De Mazda is korter en lichter dan de Ford Mondeo, een concerngenoot en meteen ook een van de belangrijkste concurrenten van de nieuwe 6. Volgens Mazda is een van de belangrijkste doelstellingen van de ingenieurs dan ook het beperken van het leeggewicht geweest.
Volgens de laatste berichten uit Amerika heeft de 6, ondanks kleinere buitenmaten, een ruimer interieur dan zijn voorganger. Door het lagere gewicht zijn ook de prestaties toegenomen; het vebruik komt juist iets lager te liggen, volgens insiders.
Ook qua voorzieningen zet de nieuwe Mazda een flinke stap vooruit: xenon verlichting, actieve cruise control en parkeersensoren.
Zoals we boven al aangaven onthult Mazda de nieuwe 6 op de IAA in Frankfurt. De auto komt begin 2008 bij ons op de markt.[/quote]

http://www.autoweek.nl/nieuws.php?id=7155

[img]http://www.autoweek.nl/images/800/6/16b ... df49d6.jpg[/img]
[img]http://www.autoweek.nl/images/800/5/98f ... e93e55.jpg[/img]
[img]http://www.autoweek.nl/images/800/f/579 ... d1ae3f.jpg[/img]
[img]http://www.autoweek.nl/images/800/5/ffa ... 4f2335.jpg[/img]
[img]http://www.autoweek.nl/images/800/3/3a8 ... 05e1f3.jpg[/img]
[img]http://www.autoweek.nl/images/800/4/912 ... bd48e4.jpg[/img]
[img]http://www.autoweek.nl/images/800/0/a9a ... a756e0.jpg[/img]

Ik vindt `m echt vet! Ik denk dat ze het met deze serie erg goed gaan doen! De sedan (witte) vind ik erg strak en de station vind ik ook super! :D De hatchback is wat minder.

Maar wederom klasse van Mazda! 8-)