Uniek trendonderzoek autotuning: alles draait om looks

Alles wat je bij de overige topic's niet kwijt kan.

Moderators: Junior Administrator, Moderators, Bestuursleden

Plaats reactie
dubversion
Newbie
Newbie
Berichten: 85
Lid geworden op: za 10 jul, 2010 6:20 pm
Auto: BMW 325ti met TS2
Contacteer:

Uniek trendonderzoek autotuning: alles draait om looks

Bericht door dubversion »

Artikel van http://www.tuning-gids.nl/populairste_a ... erland.htm
De tuning scene is volop in bloei en ontwikkelt zich in een rap tempo. Welke modificaties zijn op dit moment het meest populair in Nederland? Tuning-gids.nl onderzocht het en publiceerde interessante resultaten.

Trendsetter
Het fenomeen autotuning bestaat al sinds Karl Benz in 1885 de allereerste auto in elkaar knutselde. Maar toen in 2001 de eerste The Fast and the Furious film uitkwam, met getunede auto’s in de hoofdrol, was het hek pas echt van de dam. De film werd een ware trendsetter voor de tuning scene en was voor heel veel mensen aanleiding om de eigen bolide ook te gaan tunen of pimpen.

Uniek onderzoek
De trends in de tuning scene veranderen razendsnel. Welke manieren om de looks en prestaties van een auto te verbeteren zijn op dit moment helemaal hot? Tuning-gids.nl deed een uniek onderzoek, dat in Nederland nog niet eerder werd uitgevoerd. “Uniek is dat er zowel data op landelijk als op regionaal niveau onderzocht zijn”, aldus Mart van Ammers, eigenaar van Tuning-gids.nl en zelf een fervent circuitrijder.

Uiterlijk is alles
Uit het onderzoek blijkt dat in 2013 de meeste aandacht werd besteed aan het exterieur: 30 procent van de aanpassingen betrof verfraaiingen aan het uiterlijk van de auto. Het tinten van de ramen geeft een wagen een totaal andere uitstraling en was dan ook de meest gekozen modificatie. Daarnaast gaan de Xenon ombouwkits voor autoverlichting en de stickersets, waarmee je snel en goedkoop een strakke look creëert, als warme broodjes over de toonbank.

Pk-boost
Ook het verhogen van het aantal paardenkrachten is een betaalbare en dankbare investering (26 procent). Het sportluchtfilter werd hierbij het meest gekozen, alhoewel kleine aanpassingen steeds minder in trek zijn. Qua motortuning kiest men steeds vaker meteen voor een grote upgrade van het vermogen, zoals chiptuning, een turbokit of een volledige sportuitlaat kan bewerkstelligen.

Perfect schoeisel
Ook de afdeling banden en velgen krijgt de nodige aandacht (16 procent). Voor de sportieve automobilist moet op dit vlak alles kloppen. Banden en velgen moeten perfect op elkaar afgestemd worden. Slotbouten, wieldoppen en naafdoppen zijn hierbij de meest gekozen accessoires.

Sportieve cockpit
Wie zijn interieur wil pimpen (11 procent) kiest al gauw voor carbonlook stickers. Met deze stickers, bijvoorbeeld op je dashboard, krijgt je cockpit ogenblikkelijk die strakke racelook. Die look versterk je door ook te kiezen voor kuipstoeltjes, eveneens een populair aftermarket product. Maar de hoofdreden om deze aanpassing te maken is natuurlijk dat racegevoel dat van elke autorit een sportieve belevenis maakt. De minste aandacht werd besteed aan audio upgrades (5 procent).

Auto met karakter
‘Uniek’ is overduidelijk het sleutelwoord in de huidige tuning scene. Steeds meer autoliefhebbers kiezen ervoor hun auto volledig te personaliseren en om te toveren tot een trendy wagen met een dynamisch en exclusief karakter. Een tijdrovende en peperdure grap? Niet per se. Vaak kan een voordelige aanpassing al een enorm effect hebben op de uitstraling of het vermogen van een wagen.

Aftermarket trends
De resultaten van dit grootschalige onderzoek zijn gebaseerd op de interesses van ruim 1.000.000 unieke bezoekers van Tuning-Gids.nl. Van Ammers geeft aan dat dit geen eenmalige actie was van de populaire tuningsite. “Dit onderzoek zullen we jaarlijks gaan uitvoeren, om de trends en ontwikkelingen in de aftermarket perfect in kaart te brengen.” De autoliefhebber kan zich dus vast verheugen op een update van deze resultaten en kan voor meer details over dit onderzoek terecht op Tuning-gids.nl.

Over Tuning-gids.nl
Tuning-gids.nl is de grootste tuning informatiesite van Nederland. “Belangrijk is te vermelden dat wij objectief en volledig onafhankelijk zijn”, zo stelt eigenaar Mart van Ammers. “De bezoeker wordt geïnformeerd over alle mogelijkheden en maakt uiteindelijk zijn eigen keuzes.”

Tuning-gids is een zeer dynamische website, die voortdurend wordt geüpdatet en voorzien van nieuwe features. Dagelijks weten vele duizenden bezoekers de website te vinden voor hun dagelijkse portie tuningfun en -facts.

Voor meer informatie: http://www.tuning-gids.nl.
Plaats reactie